Jakob Vinther

Jakob er den ældste af de unge og håbefulde Vintherbrødre. I en alder af 22 blev han uddannet Eurotrainer i Den Danske Skiskole, og er meget aktiv i miljøet. Jakobs tekniske færdigheder på ski er helt i top, og derfor går han aldrig på kompromis med sit udstyr.

Jakobs første sæson var i Japan, som er kendt for ekstreme mængder sne. Derfor er Jakob, udover at være vildt stærk teknisk og teoretisk på ski, også en af landets bedste til at køre pudder og freeride. Det beviste han senest til Freeride DM 2013.

Han har også haft en sæson i Italien, hvor han blev ekstremt god i pukler, opkørt. I modsætning til i Japan var der nemlig ikke altid powder i Passo Tonale, så her fik Jakob trænet meget i alle forhold. Derfor er Jakob uden tvivl en af Danmarks mest alsidige skiløbere.

Efter en sæson i Passo Tonales hårde sne, og en i Japans bløde pudder var det tid til at stille op til DM i Freeride(2012), men desværre måtte Jakob udgå pga. et stort styrt, efter et løb i topklasse. Samme år debuterede Jakob til Pukkel DM, hvor han placerede sig på 14. pladsen.

Når Jakob kører offpiste og freeride bruger han altid sin Völkl Mantra 188cm. Jakob siger: ”98mm under foden er perfekt til offpiste/freeride, da det kan være alt fra dyb dyb pudder, til ekstremt hård rough(hårdt pakket sne). Det er anderledes når jeg giver den gas på bjergets præparerede pister, her bruger jeg altid min Völkl Racetiger Speedwall GS 185cm.Det er en kvalitetsski, og er derfor altid stabil, uanset hastighed og underlag, og dens kantgreb er perfekt. Alle mine ski er monteret med Marker bindinger.”

En dag på bjerget med Jakob vil være en kombination af perfekte storslalomsving, store klipper og dybe pukler. Det hele krydret med en skudsikker teoretisk baggrund – Jakob mestrer det hele.

Skriv et svar